Heeft u interesse in een geheel op maat gemaakte stadswandeling of (auto)route aan de hand van uw familiegeschiedenis? Wilt u het verhaal van uw voorouders laten uitzoeken en opnieuw vertellen? Of heeft u een familie-historisch vraagstuk dat u graag door mij wilt laten oplossen?

Lees hier wat ik voor u kan betekenen! Mijn aanpak is volledig gebaseerd op maatwerk en in overleg is er heel veel mogelijk. Staat uw wens er niet bij? Neem vooral contact op! Samen bespreken we de mogelijkheden.

Hoe leuk is het om langs de huizen van je voorouders te lopen en door hun ogen naar de wereld te kijken?

Wanneer meerdere voorouders in één bepaalde plaats gewoond hebben, of op een andere manier een band met deze plaats hadden, kan ik voor u een wandeling of route op maat samenstellen. Dwars door de stad of streek van uw voorouders. Daarbij maak ik gebruik van door u aangeleverde foto’s en anekdotes, aangevuld met beelden en informatie uit de plaatselijke archieven. 

Afhankelijk van uw wensen en de mogelijkheden die de archieven mij bieden, creëer ik een interessante route langs verschillende locaties. Geen één route is hetzelfde, dus de mogelijkheden zijn eindeloos!

Heeft u thuis oude spullen, papieren of foto’s liggen die onderdeel van ‘een verhaal’ zijn? Maar weet u niet precies hoe dat verhaal in elkaar steekt, heeft u niet alles compleet of weet u niet waar en hoe te beginnen? Ik help graag mee met het construeren van het verhaal. Denk bijvoorbeeld aan het uitzoeken van een oorlogsverhaal aan de hand van een dagboek, het in kaart brengen van een bepaalde periode uit iemands leven met behulp van een stapel brieven, et cetera. Ook hiervoor geldt dat bijna alles mogelijk is, neem vooral contact op om uw wensen te bespreken.

Naast het ontwikkelen van deze originele producten bied ik hulp bij het oplossen van een familie-historisch vraagstuk. Bent u op zoek naar een voorouder waar u geen gegevens van heeft? Is er ooit een familielid met de noorderzon vertrokken? Hoe zat het met die ene oom in de oorlog, wat heeft hij gedaan in Duitsland? Met de Indische familieleden die eigenlijk nooit over hun verleden wilden praten? Of met die neef die naar Amerika is geëmigreerd, hoe is het hem vergaan?

Op dit soort vragen kan ik proberen de antwoorden voor u te vinden. Ik verdiep me in de persoon, achterhaal zoveel mogelijk gegevens en probeer daarna de situatie te schetsen. Ik doe mijn uiterste best om het vraagstuk op te lossen en u de antwoorden te geven op uw vragen.

Een kwartierstaat is een overzicht van alle bekende voorouders van de startpersoon. Alle mannelijke en vrouwelijke voorouders worden hierin opgenomen. Daardoor wordt dit al snel een mooi en omvangrijk bestand waarin vele familienamen voorkomen.

Een stamreeks is één rechte lijn uit deze kwartierstaat. Hierbij wordt bijvoorbeeld de mannelijke lijn zo ver mogelijk terug gevolgd, waarmee de herkomst van de achternaam kan worden onderzocht. Ook is het natuurlijk mogelijk de vrouwelijke lijn te volgen!

U ontvangt een mooi verzorgd document en een onderzoeksrapport dat dient als naslagwerk.

Werkwijze

Voordat ik voor u aan de slag ga, bespreken we uw wensen in een vrijblijvend eerste gesprek. Wilt u enkel uw kwartierstaat laten uitzoeken of wilt u een wandeling op maat? Heeft u zelf veel foto’s en papieren of wordt het een echte speurtocht? Is het een geschenk of een cadeau aan uzelf? 

Na dit eerste gesprek ontvang ik van u een aantal belangrijke startgegevens. Deze zijn nodig om het onderzoek te kunnen uitvoeren. Alle informatie over de startgegevens krijgt u voorafgaand aan het eerste gesprek. Ik help u graag met het doorzoeken van oude papieren of foto’s om de gegevens te achterhalen! 

Hierna kan ik aan de slag met uw onderzoek. Ik begin altijd met een vooronderzoek om in kaart te brengen wat er zoal over uw familie te vinden is, zodat ik een betere inschatting kan maken van de tijdsduur van het onderzoek.

Hierna duik ik de archieven in om interessante gegevens over hen te verkrijgen, die ik verwerk in uw product. Afhankelijk van uw wensen en keuzes, ga ik op zoek naar verschillende gegevens. Ik houd u graag op de hoogte van de voortgang.